المقادير
1/4 كيلو جمبري صغير متقشر ومغسول
ماء
1/2 كيلو ملوخية خضراء متخرطة ناعم
كمون + كسبرة ناشفة + ملح + فلفل أسود
بصلة صغيرة مفرومة
ثوم مفروم
فص كبير ثوم مقطع
ملعقة كبيرة سمن
الطريقة
1- أحضري وعاء وحطي فيه كمية من الماء وحطيه على النار وسيبيه لغاية ما يغلي، وبعد كده حطي عليه الملح والفلفل الأسود والكمون والبصلة المفرومة وفص ثوم مفروم.
2- ضيفي الجمبري على الماء المغلي وسيبيه على نار هادية لمدة 3 دقائق لغاية ما يستوي.
3- بعد كده ضيفي عليهم الملوخية، وقلّبيهم كويس مع بعض، وسيبيهم لمدة 5 دقائق على نار هادية مع التقليب.
4- اعملي تقلية الملوخية بالطريقة العادية، وهي إنك تسخني السمنة على النار لغاية ما تتقدح، وبعد كده ضيفي عليها الثوم مع قليل من الملح والكزبرة الناشفة، وقلبيهم كويس على النار لغاية ما الثوم لونه يصفر، وبعد كده ضيفيها مباشرة على الملوخية.
5- قلبي الملوخية على النار لمدة دقيقة واحدة، وبعد كده حطيها في أطباق التقديم وقدميها وهي سخنة
1/4 كيلو جمبري صغير متقشر ومغسول
ماء
1/2 كيلو ملوخية خضراء متخرطة ناعم
كمون + كسبرة ناشفة + ملح + فلفل أسود
بصلة صغيرة مفرومة
ثوم مفروم
فص كبير ثوم مقطع
ملعقة كبيرة سمن
الطريقة
1- أحضري وعاء وحطي فيه كمية من الماء وحطيه على النار وسيبيه لغاية ما يغلي، وبعد كده حطي عليه الملح والفلفل الأسود والكمون والبصلة المفرومة وفص ثوم مفروم.
2- ضيفي الجمبري على الماء المغلي وسيبيه على نار هادية لمدة 3 دقائق لغاية ما يستوي.
3- بعد كده ضيفي عليهم الملوخية، وقلّبيهم كويس مع بعض، وسيبيهم لمدة 5 دقائق على نار هادية مع التقليب.
4- اعملي تقلية الملوخية بالطريقة العادية، وهي إنك تسخني السمنة على النار لغاية ما تتقدح، وبعد كده ضيفي عليها الثوم مع قليل من الملح والكزبرة الناشفة، وقلبيهم كويس على النار لغاية ما الثوم لونه يصفر، وبعد كده ضيفيها مباشرة على الملوخية.
5- قلبي الملوخية على النار لمدة دقيقة واحدة، وبعد كده حطيها في أطباق التقديم وقدميها وهي سخنة