]كنافه بالقشطه]
[]
:: المقادير::
1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
:: للقشطه::
]2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
:: للقطر::
]1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
:: تحضير القطر::
العسل او الشربات
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما
:: تحضير القشطه::
]نذوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
[/size]نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزهـ
:: تحضير الكنافه::
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
[size=21]- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
نرش مقدار جيد من السمن السايح
توضع في الفرن لتحمير الوجه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدآ يصب عليها القطر البارد
تتركـ لتبرد قبل التقطيع { عشان ما تتفتت }
[/]
بالهنا والشفا شيف كمباويmagic14
[]
:: المقادير::
1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
:: للقشطه::
]2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
:: للقطر::
]1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
:: تحضير القطر::
العسل او الشربات
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما
:: تحضير القشطه::
]نذوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
[/size]نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزهـ
:: تحضير الكنافه::
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
[size=21]- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
نرش مقدار جيد من السمن السايح
توضع في الفرن لتحمير الوجه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدآ يصب عليها القطر البارد
تتركـ لتبرد قبل التقطيع { عشان ما تتفتت }
[/]
بالهنا والشفا شيف كمباويmagic14